یکی از مباحث اجتماعی که امروزه ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده، مربوط به حوزه سلامت است؛ اما موضوعی که در این زمینه، کمتر به آن توجه میشود، مسائلی است که گریبانگیر پزشکان شده و یکی از این مشکلات، مربوط به دانشجویان فوق تخصصی است که بار بزرگی از امورات درمان بر عهده آنهاست.
در این باره نظر دو تن از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس را جویا شدیم که به شرح زیر است.
دکتر عابد فتاحی با تشکر از جامعه رسانه گفت: هر کس که در حوزه سلامت کار مطبوعاتی کند، به دلیل اینکه بازتاب دهنده مشکلات جامعه امروز است، دست او را به گرمی میفشاریم، چون این مشکلات تنها با آگاهیرسانی حل میشود و خوشبختانه مردم هم پیگیر مسائل سلامت هستند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در خصوص مشکلات پذیرفته شدگان آزمونهای فوق تخصصی پزشکی اظهار داشت: متأسفانه برخی از همکاران پزشک ما بدون اینکه قبلا بحثی درباره حوزه عملی آنها صورت گیرد، وارد آزمون میشوند و پس از قبولی، وزارت بهداشت حوزه کاری آنها را مشخص میکند و پزشکان را معمولاً به جاهای بسیار متفاوتتر از محل قبلیشان میفرستد که باعث پدید آمدن مشکلاتی میشود.
نماینده مردم ارومیه با آوردن مثالی از حوزه انتخابی خود افزود: ما در آذربایجان غربی نیز این مشکل را داریم؛ برای نمونه، یکی از همکاران پزشک ما پس از پذیرفته شدن در آزمون فوق تخصصی ریه، با اینکه منطقه به شدت به این رشته نیاز داشت، مجبور به ترک حوزه کاری خود شد و به محل دیگری فرستاده شد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: راهکارهایی برای برون رفت از این گونه مسائل وجود دارد. با توجه به اینکه این افراد بیشتر در سنین بالایی بوده و حتی غالباً سالها به کار طبابت به صورت تخصصی مشغول هستند، باید پیش از ورود به آزمون، حوزه کاریشان مشخص شود و درباره کسانی که پیشتر این کار انجام نشده، باید اولویتهایی در نظر گرفت.
اما وزیر اسبق بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این باره گفت: اساسا آموزشی که دولت و یا وزارت بهداشت و درمان میدهد، برای پر کردن فضاهای خالی و نیازهایی است که مناطق دارند، چون اگر قرار باشد، فرد تحصیل کند و بعد از فارغالتحصیلی در جایی که نیاز است، به کار گرفته نشود، کار بیهودهای انجام شده و همه هزینهها و منابع دولتی که صرف این شخص میشود، به هدر خواهد رفت.
مسعود پزشکیان در رابطه با حقوق و مزایایی که دولت برای این قشر در نظر گرفته، اظهار داشت: پرداختی این افراد بنا بر اشلهایی است که وزارت برای آنها در نظر گرفته و طبیعتا کمبودهایی هست که پزشکان باید تا پایان دوره تحصیل، متحمل آن باشند. به هر حال، درس خواندن سخت هست و هر کس تصمیم به درس خواندن دارد، باید این سختیها را تحمل کند.
درباره این سایت